Peters Bakery er Åben

De ikke-så-hemmelige hemmeligheder, succeser og fejl begået af en hjemmebager

Da jeg var 15, fik jeg et weekendjob i et bageri. Når man er teenager, er det ikke ligefrem nemt at møde på job kl. 2 om natten, men når jeg først var ankommet, kan jeg stadig huske fornøjelsen i at arbejde med brød og dej, og ikke mindst duften og smagen af friskbagt brød, morgenbrød og kager. En lun kanelsnegl kl. 04:30 kan bare ikke overgås, tro mig. Af en eller anden grund, er denne glæde holdt ved.

For cirka 10 år siden fik jeg den engelsk bager Dan Lepard’s bog “Det gode brød” af min mor i fødselsdagsgave, og siden da har jeg ikke kigget tilbage. Bogen var fuld af opskrifter og viden om teknikker, der pludselig gjorde mine brød meget bedre. Den fik sat gang i en inspiration, som har resulteret i timevis af læsning, bagning, udvikling, test, tilpasning og fejltagelser på min vej mod at bage perfekte brød. Bogen indeholder også masser af små lapper med opskrifter, som jeg har tumlet med.

Jeg er som regel gladest, når jeg bager. Der er ikke meget, der slår 5 kg. dej, som skal gøres klar til en familiefest. Og så er jeg velsignet med en både sulten og tålmodig familie, som finder sig i, at der ligger mel overalt, på gulvet, håndtag – du ved hvad jeg mener. De er også ærlige kritikere, men de spiser altid op. Den samme familie har også sagt i mange år, at jeg burde starte en blog om brød. Tina, min kære hustru, siger jeg skal lave bagekurser, Oliver på 18 er overbevist om, at bloggen vil gøre mig rig og berømt. Han støttes af Frederikke på 15.

Og mig? Jeg manglede alligevel et sted at samle mine opskrifter.

Så her er den: min helt egen bageblog med opskrifter, tips og teknikker, som jeg har samlet op gennem mere end 20 år.

En note om teknik
Jeg er ikke den store naturvidenskabsnørd, men jeg har alligevel lært lidt om hvad der sker, når vand, mel, gær og salt bliver blandet, hæver og bliver bagt. Et godt brød kræver øvelse, og det skader ikke at vide lidt om, hvad der sker undervejs. Det vil jeg prøve at beskrive så godt, jeg kan. Ofte med links, så du selv kan læse de lange forklaringer. Det giver rigtig gode muligheder for at tilpasse ingredienser, tid og processer, så man kan designe sine helt egne brød.

I hvert indlæg vil jeg derfor dele et tip, som jeg har samlet op. Jeg vil endda fortælle dig, når jeg fejler, vise dig hvordan det ser ud og prøve at finde en forklaring. Og så vil jeg bage brødet igen og se, hvad der virkede. Måske kan mine fejl hjælpe dig med at undgå dem.

Vigtigst af alt skal det være sjovt at bage, og det er faktisk nemmere at bage fremragende brød, end du tror. Prøv selv.

Peter

peter Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *