Boller med gulerod og hørfrø

Denne bolle er et af familiens favoritter. Fin og sød smag og en tynd og sprød skorpe.

Den revne gulerod et med til at give smag og saftighed til krummen, og så giver det et flot visuelt spil op ad hørfrøene.

Står du uden tid eller tålmodighed, kan bollerne sagtens laves på nogle få timer. Regn med ca. to timer til den første hævning og én når bollerne efterhæver. Hvis ikke du orker at veje og forme bollerne helt ensartet, så stik dem bare ud i rustikke stykker.

Den bedste smag kommer dog, som altid, når man sætter tempo og temperatur ned.

Ingredienser
24 boller

700 g koldt vand
100 g surdej
10 g gær
150 g hørfrø
200 g fintrevet gulerod
50 g rugmel
100 g grahamsmel (eller anden grov hvede)
850 g hvedemel
21 g salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser sammen, bortset fra salt, og lad dejen stå i 30 min
  2. Salt kommes i og dejen æltes godt igennem
  3. Efter 30 min æltes dejen hurtigt og lægges tilbage i skålen
  4. Den hurtige æltning gentages fire gange med 30 minutters mellemrum
  5. Dejen stilles koldt i 12-24 time
  6. Næste dag tages dejen ud og vågner en times tid på køkkenbordet
  7. Dejen deles i stykker på 90-100 g stykket, som formes til fine boller
  8. Bollerne hæver 2-3 timer indtil de når dobbelt størrelse
  9. Bag bollerne ved 225 °C i 20-25 min

peter Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *